streda, 08 február 2017 20:33

Víkendové Kurzy prípravy na manželstvo – jar 2017

Víkendové Kurzy prípravy na manželstvo – jar 2017

Komisia pre pastoráciu rodín ponúka blízku prípravu na prijatie sviatosti manželstva formou víkendového Kurzu prípravy na manželstvo pre snúbenecké páry, ktoré už plánujú uzavretie sviatostného manželstva, ale aj pre tie, ktoré zatiaľ len vážne chodia spolu.

Túto formu ponúkame zvlášť pre tie páry, ktoré nemôžu absolvovať prípravu vo farnosti kvôli študijnému, či pracovnému pobytu, alebo z iných dôvodov. 

Kurzy budú prebiehať v diecéznom Penzióne Augustineum v Bardejovských Kúpeľoch a ponúkame na výber dva termíny:

od piatka 28.4.2017 (začína večerou) do pondelka 1.5.2017 (končí obedom)

od piatka 5.5.2017 (začína večerou) do pondelka 8.5.2017 (končí obedom)

Ide o jeden predĺžený víkend (štátnym sviatkom), počas ktorého majú snúbenci zabezpečený nocľah (oddelene muži a ženy), stravu a samotný kurz, ktorý povedú tímy zložené z animátorských manželských párov, kňaza a odborníkov na manželské témy a tiež duchovný program. Snúbenci si hradia pobyt (nocľah a stravu) podľa cenníka Penzióna Augustineum (celkom 69,- €).

Na kurzy sa je treba prihlásiť na jeden z ponúkaných termínov vyplnením prihlasovacieho formulára cez internetovú stránku www.domanzelstva.sk, kde budú uvedené ďalšie podrobnejšie informácie. Obidva termíny sú kapacitne obmedzené.

O absolvovaní kurzu dostanú účastníci certifikát, ktorý odovzdajú kňazovi v mieste sobáša. Kurzy prípravy na manželstvo nenahrádzajú bezprostrednú prípravu na sobáš, ktorú snúbenci absolvujú vo farnosti, kde sa budú sobášiť.

 

Naše webové stránky používajú súbory cookies služby Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google. Pomáha nám to analyzovať spôsoby využitia stránky zo strany používateľov a zlepšovať stránku. Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.