štvrtok, 12 január 2017 11:17

Celodiecézna zbierka na podporu zemetrasením zničených farností v diecéze SPOLETO-NORCIA v Taliansku

Celodiecézna zbierka na podporu zemetrasením zničených farností v diecéze SPOLETO-NORCIA v Taliansku

V ranných hodinách 30. októbra 2016 zasiahlo mesto Norcia v Taliansku silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo životy mnohých ľudí a spôsobilo množstvo materiálnych škôd. Medzi iným aj nejeden kostol, či katedrála skončili v ruinách a ich posolstvo nádeje a Božej pomoci umĺklo pod sutinami. V tejto diecéze pôsobí aj slovenský kňaz pochádzajúci z našej diecézy, ktorý sa na otca arcibiskupa a veriacich obrátil s prosbou o finančnú pomoc pre túto diecéze.

Preto sa otec arcibiskup Mons. Bernard Bober rozhodol vyhlásiť mimoriadnu celodiecéznu zbierku na pomoc talianskej diecéze Spoleto-Norcia. Zbierka sa uskutoční vo všetkých kostoloch našej diecézy 22. januára 2017. I týmto spôsobom môžeme vyjadriť spolupatričnosť a súcit s ľuďmi zasiahnutými zemetrasením. Za vaše modlitby, ale aj finančnú podporu vyjadrujeme úprimné Pán Boh zaplať. V prílohe list kňaza D. Jancuska

Naše webové stránky používajú súbory cookies služby Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google. Pomáha nám to analyzovať spôsoby využitia stránky zo strany používateľov a zlepšovať stránku. Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.